Advent 2020

Adventi lelki nap

December 1. Advent van. Advent a várakozásról szól. A befelé fordulásról, lelassulásról, az ünnepre való készülésről, csendről, reményről, belső és külső valódi párbeszédekről. Ezért a mai napon iskolánk közössége adventi lelki nappal kezdte el ezt a reményteli várakozást, hogy majd mindannyiunk szívében megszülethessen a fény, Jézus személyében. A 8. osztályosaink rorátén vettek részt a biai templomban, majd várta őket az osztályteremben az elhagyhatatlan langyos kalács és forró tea, mely egy kis lelki táplálékkal kiegészítve segített felmelegíteni őket. Az alsó tagozatosaink szentmisén vettek részt, ahol meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján az első gyertyát. A lelki nap az osztályközösségekben folytatódott, imával, beszélgetésekkel, kézműveskedéssel, játékkal és egymásra figyeléssel.

Szüreti témanap

Október 9-én az alsó tagozatosok szüreti témanapot tartottak. A gyerekek ezen a napon több helyszínen ismerkedtek az őszi betakarítás és szüret munkálataival, eseményeivel, hagyományaival. Szüreti népi játékokat adtak elő az első osztályosok, majd mindannyian morzsoltak kukoricát, kóstoltak mustot és puliszkát, és számos vetélkedőn vettek részt.

Megemlékezés az aradi vértanúkra

Az aradi vértanúk áldozatára emlékezve az 5. osztály különleges, megható és felemelő műsorát tekintettük meg a tornateremben. A COVID járvány miatt kialakult helyzetben a két tagozat külön tartotta a megemlékezést.
Köszönjük az 5. osztály és az őket felkészítő tanárok munkáját, együttműködését! ( szöveg: Élőné Ütő Blanka, énekek: Bodnárné Sárvári Kinga)

Népmese napja 2020

Szeptember 30-a, Benedek Elek a nagy mesegyűjtő születésnapja és 2005 óta a népmese napjaként tartjuk számon Kárpát-medence szerte. Ebben az évben 6. alkalommal tartottuk meg Népmese napi ünnepünket, melynek célja, hogy ilyenkor megkülönböztetett tisztelettel forduljunk a magyar népmesék felé. Iskolánkban a mindennapok része a magyar népmese, de különösen nagy figyelmet szentelünk a meséknek ebben az időszakban. Az ünnepségen az egyéni mesemondás után a 3. osztályosok dramatikus mesejátékkal ajándékozták meg a közösséget. Köszönjük mindenkinek a felkészülést és a pedagógusoknak a felkészítést.

Rendhagyó énekóra a Szent Efrém Férfikarral

Szeptember 22-én, rendhagyó ének óra keretében az énekes iskolás osztályaink találkozhattak a világhírű Szent Efrém Férfikarral, akik immár második alkalommal látogatott el iskolánkba. Ezúttal is, akárcsak 3 éve remek hangulatot varázsoltak a gyerekeknek. Interaktív előadásukkal bemutatták és közelebb hozták a gyerekekhez a bizánci zene szépségét és misztériumát. Köszönjük nekik az élményt és visszavárjuk Őket!

Copyright © 2018 -Czucor Gergely Tagiskola All Rights Reserved.