Advent 2019

Adventi koncert 2019

December 19-én énekes iskolás osztályaink idén is szép, felemelő adventi koncerttel ajándékozták meg a közösséget, a szülőket, vendégeinket. Egyre nagyobb létszámmal, immár 4 osztály közreműködésével hallgathattunk meg szebbnél szebb darabokat. A gyerekek a legkisebbektől a legnagyobbakig nagyon igyekeztek és nagy odaadással énekeltek. Köszönjük, hogy ilyen sokan megtiszteltek Bennünket! A koncert után agapé várta a gyermekeket és családjaikat az iskola étkezőjében. Köszönjük a segítőknek, hogy ilyen csodálatos terített asztalt készítettek. Nagyon meghitt volt a bevonulás és a közös éneklés, jó volt együtt lenni. Istennek hála!

Angyalfia vásár 

Iskolánk immár hagyományosan részt vesz a városi rendezésű Angyalfia vásáron. Iskolánk gyerekcsoportjai rendszeresen műsort adnak a karácsonyi ünnepkör valamelyik népszokását megelevenítve. Idén advent 2. hétvégéjén, akik kilátogattak a vásárra igazi karácsonyváró hangulatban találták magukat. Láthatták a 3.osztály lucázását, akik nagyszerűen elevenítették fel ezt a szép adventi népszokást, hallhatták a népi énekeseket és, akik ellátogattak iskolánk sátrához sokféle finomságot kóstolhattak. Ihattak finom forró csokit és sok szép kézműves vásárfiával térhettek haza. 

 

Rorate

 "Amikor megjön a december, hajnali misét tartotok. A hajnali kék ködben, amely olyan, mint a szilva hamva, süveges, lámpásos emberek bandukolnak a kivilágított kis falusi templomok felé, és teli torokkal énekeltetitek az ’Ó, fényességes szép hajnal’ kezdetű ódon adventi éneket. A nappalok egyre rövidebbek lesznek, a sötétség egyre sűrűbb és hosszabb. És ti azt mondjátok, nem kell félni. Majd jön valaki, aki elűzi a sötétséget, és sose látott fényt gyújt a világnak..."( Kosztolányi D.)

Adventben a rorátékon való részvétel segít bennünket a készületben, az igazi várakozás megélésében. A kora reggeli szentmise ezt az elnevezést arról a jellegzetes énekről kapta, amelyet ilyenkor szinte naponta énekelnek: "Harmatozzatok egek onnan felülről"
Más népies elnevezések még a hajnali misének az angyali mise, aranyos mise.
Adventben  idén is több ízben közösen vettünk részt a hajnali misén, majd várt bennünket a finom meleg kakaó és kalács. Az adventi gyertya fényénél jó volt együtt várni a fényt, a reggelt. Kezdődhet szebben a nap? 

 

Adventi lelki nap

Advent van, a várakozás időszaka. December 2-án lelki nappal kezdtük a hetet. A szép havas táj és a hóhullás is igazi decemberi hangulatot varázsolt a mai napra.
A reggeli szentmisén meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján az első gyertyát.
A nap az osztályközösségekben folytatódott lelki programokkal.Vendégeink is jöttek: Krisztina nővér Budakesziről, István atya iskolánk lelki vezetője is meglátogatott. Minden osztály elkészítette saját adventi koszorúját. 🕯❄☃️

 

Copyright © 2018 -Czucor Gergely Tagiskola All Rights Reserved.