Veni Sancte 2020/21

Veni Sancte 2020
Augusztus 30-án az 1. osztályosok és szüleik részvételével ünnepi szentmise keretében az iskola igazgatónője megnyitotta a 2020/21-es tanévet. Ez a tanévnyitó nagyon hasonló volt az iskola legelső Veni Sanctéjához. Akkor persze nem a járvány helyzet miatt volt ennyire szűkkörű ez az esemény, hanem mert akkor ennyi volt az iskola teljes közössége. Idézet a tanévnyitó beszédből:
"Nagyon nagy reményekkel és bizakodással indult az iskola annak idején, de sok volt még a bizonytalanság: (ideiglenes iskolaépület, lesznek-e további lelkes szülők, akik megtöltik gyerekeikkel a további osztályokat, lesz-e elég jó, elhivatott pedagógus, fenntartható lesz-e az iskola.) és még sorolhatnánk a sok kétséget, ami akkor megfogalmazódott bennünk.
Most 8 év elmúltával ismét itt vagyunk, zárt körben, és most is sok bizonytalansággal: Milyen lesz ez a tanév? Az biztos, hogy másmilyen lesz, mint az eddigiek. Sok- sok kérdés van amire nem tudjuk a választ. Meddig járhatunk iskolába? Milyen új feladatoknak kell megfelelni hétről hétre gyereknek, pedagógusnak, szülőnek, együtt zárjuk- e a tanévet, meddig tart mindez? Ezekre a kérdésekre most nem tudunk választ adni.
De nem szabad, hogy a bizonytalanság érzése legyen úrrá rajtunk. Az az erős hit, remény, és a Jóistenbe vetett hatalmas bizalom és teljes ráhagyatkozás kell most, hogy vezessen bennünket, mint 8 évvel ezelőtt. Akkor is ráhagyatkoztunk. Sok küzdelmes, erőt próbáló évvel a hátunk mögött a belé vetett állandó hittel és reménnyel sikerült megteremteni a mindenkori helyzetben a lehető legjobb feltételeket, körülményeket és kihozni magunkból és az iskolából a legjobb eredményeket. Így volt az elmúlt tanévben is amikor online térbe költözött egy időre az iskola. Végig éreztük a Jóisten áldását és kegyelmét. A legnehezebb pillanatokban, imáinkban megerősítést kaptuk.
Most is, megújult erővel, hittel és reménnyel vágjunk bele a tanévbe, hiszen: mi a gondviselésbe vetett hit? Isten szeretetének állandó megtapasztalása. Az a boldog érzés, hogy életünket nem a vaksors, a végzet irányítja, hanem a mi mennyei Atyánk.
Mi a gondviselésbe vetett hit haszna? Megszabadít az aggodalmaskodástól, a félelemtől, derűssé és hálássá tesz, valamint reményt ad minden körülmény között."
Ezekkel a gondolatokkal és a hagyományainkhoz híven Szent Pál apostol Szeretethimnuszának szavaival fogadtuk az 1. osztályt és családjaikat a Czuczoros közösségbe.