OM azonosító: 203398

+36-20/398-7711 | iroda@czuczoriskola.hu | gimi@czuczoriskola.hu

Iskolanyitogató a Czuczorban

A két első osztály indításával biztosítani tudjuk azt a vállalásunkat, hogy az oktatás kis létszámú osztályokban zajlik, így nagyobb figyelem jut egy-egy tanulóra: felzárkóztatásra, egyéni fejlesztésre, tehetséggondozásra. A művészet az érzelmi nevelés fontos eszköze. A gyermekek első osztálytól tanulnak furulyázni, néptáncolnak és kézműveskednek. Nagy hangsúlyt fektetünk a játékos tanításra, arra, hogy az ismeretek megszerzése élmény legyen, és a gyerekek saját maguk fedezzék fel a tudás birodalmát. Logikus és önálló gondolkodásra ösztönözzük őket, hogy képességeiknek megfelelően fejlődhessenek, sikeresek legyenek az egyéni tudás építésében. Az emelt szintű ének-zene oktatásban a természetes éneklés örömét adják át: az európai egyházi és világi zene, a népzene és a gyermekjátékok kincseit. Liturgikus zenés szolgálatot teljesítenek a gyerekek a szertartásokon gregorián művek, népénekek és klasszikus zeneművek előadásával.

A pedagógusok életének középpontjában az Evangélium áll, ami hatással van munkájukra és az egész intézményre. Fontos a család és az iskola jó kapcsolata: a közösség erősítésére szolgálnak az ünnepek, a családi napok, a szülőknek szóló kézműves délutánok, a lelki esték és imaalkalmak, az előadások és a közös kirándulások.

A mindennapi kitartó munka, a személyes odafigyelés, a kimagasló tehetéséggondozás és felzárkóztatásnak köszönhetően iskolánk kimagasló eredményeket tudhat magának a különféle tantárgy és művészeti versenyeken, az Országos Kompetencia Méréseken és a továbbtanulási eredményeink is kiválóak.

Iskolánk iránt évről évre növekszik az érdeklődés és nagy a túljelentkezés a beiskolázási időszakban, az első és felsőbb évfolyamokra is. Szeretnénk, hogy közösségünk része lehessen minden olyan család, aki keresztény értékrendű, a magyar műveltség és az érzelmi nevelés iránt elkötelezett iskolába szeretné adni gyermekét.

A 2022/23 tanévre a beiskolázási programjainkról  és lépéseiről a jelentkezés és felvétel menüpontban olvashatnak.

 

Kapcsolat

  • 2051 Biatorbágy, Szentháromság tér 6.
  • +36-20/398-7711
  • iroda@czuczoriskola.hu
  • gimi@czuczoriskola.hu
  • OM azonosító: 203398

 

 

© Copyright Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola