OM azonosító: 203398

+36-20/398-7711 | iroda@czuczoriskola.hu | gimi@czuczoriskola.hu

 

Iskolánk, a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2012-ben indította első általános iskolai osztályát. A tíz év tapasztalatai és eredményei igazolják oktatási és nevelési munkánk eredményességét, a közösség megtartó erejét. A nagy érdeklődésnek és igényeknek eleget téve a 2023/24-es tanévtől gimnáziumi osztályt indítottunk, ahol folytatódhat a tanulóinkkal megkezdett közös munka és ahova szeretettel várunk más általános iskolákból érkező diákokat is.

Az általános iskolai tagozaton igyekszünk a felénk irányuló bizalomra rászolgálni. Nagy örömmel éljük meg, hogy sok tanuló jelentkezik hozzánk, a környező településekről (Etyek, Sóskút, Páty, Budaörs, Herceghalom, Tárnok) és egyre többen Budapestről is. A kibővülő tér, az új épület tette lehetővé, hogy az idén szeptembertől két első osztályunkban kezdődhetett meg a tanév, így felvételt nyerhet több gyermek ezekről a településekről is. A szükséges helyet jelentős felújítással biztosítjuk, ennek folyamán a Szentháromság tér 6. alatti, régi kastélyszárny évről-évre osztályonként megújul, a megfelelő kiszolgáló helyiségekkel együtt. A közvetlen szomszédságunkba épül a város új tornacsarnoka, melyet a jövő ősz folyamán használatba vehetünk remélhetőleg.

Oktatás és nevelés

Azért dolgozunk, hogy tanulóink tudásban, önismeretben, hitben gazdagodjanak az iskolánkban töltött évek alatt. A gimnáziumi képzés során is törekszünk megfelelő támogatást nyújtani tanulóink továbbtanulási céljainak tisztázásához, az iskola tanulmányi rendje pedig biztosítja az esélyt a sikeres felvételire a választott felsőfokú intézménybe.

A felsőoktatási felvételi rendszer egyre korábbi választást kíván meg a tanulóktól. Sok tizenéves még bizonytalan a választásban ezért a középiskolai tanulmányok első két éve a biztos megalapozásról szól. Ebben az időszakban az alapoktatás mellett különböző irányultságú szakkörökkel segítjük tanulóinkat, hogy a 10. évfolyam végére kialakulhasson az elképzelés és nyitottság a lehetséges életpálya irányába. A 11-12. évfolyamon a fakultációs rendszerrel biztosítjuk diákjainknak a szakirányú felkészülést a felsőfokú továbbtanulásra.

Tanáraink magasan képzett, hitüket gyakorló szakemberek, akik számára a tanítás, a pedagógusi pálya valódi hivatás.

Gimnáziumunkban az angol nyelv tanulása kötelező, de első idegen nyelvként a német is tanulható. Második idegen nyelvként választhatják diákjaink az angol, német, francia vagy olasz nyelvet. Olasz, francia nyelvből kezdő, angolból és németből kezdő és haladó csoportokban folyik az oktatás, a kerettantervben meghatározott 3, illetve 4 órában a csoportalakulásoknak megfelelően.

Az iskola a 2020/21-es tanévtől az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a 2022/23. tanévtől pedig az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem partnerintézménye. A Czuczor Iskola szorosan kapcsolódik a Székesfehérvári egyházmegye iskolarendszeréhez.

Lelki élet

Munkákkal igyekszünk elősegíteni a tanulók személyes istenkapcsolatának kialakulását, fejlődését. A tanulók heti 2 órában hittan órán vesznek részt, a történelmi egyházakkal együttműködve lehetőséget adunk a felekezet szerinti hitoktatás megvalósítására.

Az evangéliumi tanítást alapul véve szeretnénk az Istentől kapott világ, a társak és önmaguk megbecsülésére, tiszteletére, szeretetére nevelni tanulóinkat. Ennek a szeretetteljes kapcsolatrendszernek a kialakítására színes programokat, együttléteket tervezünk, amelyekben támaszkodunk papjainkra, az iskolánkban tanító és a szülői közösséghez tartozó cserkészvezetőkre, mentálhigiénés és lelkigondozó szakemberekre.

Közösség

A közösségépítést az iskolai csoportmunkák, projektoktatás, prevenciós programokon kívül közös kirándulásokkal is segítjük. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy minden tanulónk eljusson a Kárpát-medence határon túli területeire (Erdély, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja).

Az általános iskolai tagozaton a családok aktív szerepet vállalnak az iskolai közösség életének szervezésében. A közös nevelés akkor teljesedhet ki, ha a családok is együttműködnek egymással. Ezért ösztönözzük a családi közösségek kialakulását, egymás támogatását az osztályokban, az iskolában és ennek kiterjesztését a gimnáziumi közösségre is.

Szívesen adunk további tájékoztatást a következő elérhetőségeken:

Telefon: 06 20 3987711,  email:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mindenkit szeretettel várunk középiskolánkba!

Kapcsolat

  • 2051 Biatorbágy, Szentháromság tér 6.
  • +36-20/398-7711
  • iroda@czuczoriskola.hu
  • gimi@czuczoriskola.hu
  • OM azonosító: 203398

 

 

© Copyright Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola