OM azonosító: 203398

+36-20/398-7711 | iroda@czuczoriskola.hu | gimi@czuczoriskola.hu

Adventi lelki nap

A templomokban és a város főterén is felragyogott az első gyertya lángja az adventi koszorúkon. A városi adventi gyertyagyújtáson iskolánkat Kiss Johanna és Tihanyi Sára 5. osztályos tanulók képviselte gyönyörű versükkel.
A várakozás az egész adventi időszakot jellemzi. De várakozni vágyakozás nélkül nem lehetséges. Fel kell ismernünk, hogy Isten be akar lépni az életünkbe, a szürke hétköznapokból szeretne felébreszteni minket. Fontos, hogy tudatosan készüljünk a vele való találkozásra. A világ zajával, díszeivel szemben most ez az elcsendesedés, a befelé fordulás időszaka legyen számunkra! Keresztényként mélyebb vizekre kell eveznünk a csillogó fényeknél karácsonyi dallamoknál és üvegdíszeknél. Tartalmas és szép időszak az advent, amelyben igazán kinyithatjuk szívünket, megfogalmazhatjuk vágyainkat, óhajainkat, bánatainkat.
A mai napon iskolánk közössége adventi lelki nappal kezdte el ezt a reményteli várakozást, hogy majd mindannyiunk szívében megszülethessen a fény, Jézus személyében. A napot szentmisével indítottuk a biai templomban, ahol adventi énekek kíséretében meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján az első gyertyát.
A lelki nap az osztályközösségekben folytatódott beszélgetésekkel, vendég előadók, lelki vezetők segítségével, játékkal és kézműveskedéssel. Minden osztály elkészítette a saját adventi koszorúját. Néhány idősebb osztályunk külső helyszínre utazott a lelki nap alkalmával, hogy közösen elcsendesedve készüljenek erre a időszakra.
Mint minden ünnepi időszakot az adventet is közösségben jó megélni. A szülőket is várjuk sok szeretettel adventi lelki estére. Mindenki számára lehetőség, hogy itt együtt az adventi koszorú körül elcsendesedjünk, hogy megerősödjünk hitünkben és kapcsolatainkban. Az ünnep elsősorban bennünk zajlik. Csak az a kérdés, hogy valóban szeretnénk-e rálépni arra az útra, amelyet az adventi időszak felajánl nekünk.
Kívánunk mindenkinek áldott, szép adventet!

Kapcsolat

  • 2051 Biatorbágy, Szentháromság tér 6.
  • +36-20/398-7711
  • iroda@czuczoriskola.hu
  • gimi@czuczoriskola.hu
  • OM azonosító: 203398